Oliebollenactie

19 01 10 21:48 by
Vroeger was de grote vraag: wat te doen met oud/nieuw? Vroeger kocht je vuurwerk en maakte er je eigen bommetjes van en speelde met de buurjongens Uruzgannetje. Later is het vuurwerk overgegaan in carbid. Het carbid schieten met melkbussen kan niet op tegen de zelfgemaakte babypijl bom.

En ’s avonds, wat doen we dan? Een kaartje weten te bemachtigen van een discotheek? En dan een half uur in de rij staan blauwbekken totdat je naar binnen mag? En daar aangekomen hutje mutje staan tussen halfzatte leeftijdsgenoten? Uitbundig elkaar de beste wensen wensen, ook de mensen die je normaal op straat nog niet eens goeiedag zeggen? Daar pas ik nu voor.

Tegenwoordig gaat dat anders. Je bouwt een tent, zet daar een paar bakinrichtingen neer en stem de radio af op radio 2 (hoewel de top2000 steeds minder leuk wordt), dan bak je 3 dagen lang (in mijn geval 2, i.v.m. het carbid schieten) oliebollen voor de vereniging. Gezellig bijkletsen met de leden die normaal mij het snot voor de ogen fietsen. Nu heb je weer adem om met de leden te praten. Dan kom je er ook achter WAAROM die top2000 steeds minder wordt. Umodja is GEEN goed album en nee Acda en de Munnik staan niet achter wat ze zingen. Wat doet Jan Smit eigenlijk in de top2000? En Marco Borsato’s bedrijf is wel failliet gegaan, maar zijn nummers mogen helaas nog wel gedraaid worden.

Affain, na het bakken gezellig een biertje drinken. Top2000 eraf en Jannes, Wolter kroes of Frans Duijts erop. Luchtgitaar erbij en nasynchroniseren die stemmen van de rasartiesten van Nederlandse bodem. Met zoveel bier op vind je ook dat goede muziek! Om een uur of 2 in de nacht huiswaarts keren om vervolgens om 7 uur (juist 5 uur later) weer het beslag te maken voor de oliebollen.

En dan oudjaarsavond compleet dood op de bank te zitten voor de oudejaarsconferance. Waarna je in slaap valt en weinig meer meemaakt van de avond.

HEERLIJK!

Heerlijk positief verhaaltje :) Jij ook nog de beste wensen ;)
Lnnkz () (URL) - 20 01 10 - 08:51

Als je die muziek leuk begint te vinden, dan heb je wel heel veel bier gehad. Geen wonder dat je dan oudjaarsavond voor pampus ligt :D
Willemvk () (URL) - 20 01 10 - 21:24

Haha, nou, klinkt heel erg gezellig! :)
Chinouk () (URL) - 21 01 10 - 14:08

Heb jij met je buurjongen Urugannetje gespeeld??? I want details :p??!?
Just J. () (URL) - 23 01 10 - 19:40

hej koelkast JW, nu doet de link het wel!
webm@ster - 28 01 10 - 22:36


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: Emoticons / Textile


( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.