geintje man! (Mallorca)

03 07 10 14:39 by
Wat een regen vandaag! Als het op Mallorca regent, dan is het spekglad op de weg. Was iets met zout, nooit regen en ander asfalt. Wat de verhoudingen waren weet ik niet, maar het is dan echt spekglad. Uitdrukkelijk werd ook gezegd dat we absoluut niet op de fiets moeten stappen!

Dat ik op de fiets zou komen vandaag had ik niet verwacht. (Net zo min dat ik John ooit aan het dansen zou zien zoals de avond ervoor.) Nadat we met de bus met een aantal in Palma waren geweest, ben ik met Johan terug gegaan om te gaan fietsen. Het klaarde met de minuut op. De anderen zaten nog in een Irish pub of waren aan het sightseeing in Palma.

Sjaak was achter gebleven in het hotel. Hij had inmiddels ook al de fietskleren aan en wilde ook fietsen. Daarom met z’n 3-en de Randa beklommen. Voor de getallenfreaks onder ons: ruim 500 meter hoog, +/- 5% gemiddelde stijging en ruim 4 km lang. Mijn eerste berg in mijn leven. Tenzij je de côte de la redoute als berg kunt meetellen.

Johan heeft veel kopwerk gedaan die dag en heeft de Randa niet helemaal beklommen. Sjaak en ik gingen door. Onderaan wachten we wel weer op elkaar. Sjaak ging hard naar boven! Lekker tempo en constant. Terug naar beneden was wat lastiger omdat zijn remmen omgedraaid moesten worden zoals hij dat op zijn eigen fiets ook heeft zitten. Beneden aangekomen geen Johan. Dan Marco maar sms-en, ik had zijn nummer namelijk niet. Misschien ook een beetje dom, met z’n 3-en gaan fietsen en niet de nummers uitwisselen van elkaar. Maargoed, ik Marco dus ge-smst: “heb jij het nummer van Johan?” Krijg ik terug: “Beetje doorfietsen, die fietst voor je…”

Bij het hotel aangekomen komt de rest die in de pub zijn blijven hangen ook terug van de stad. Marco: “waar is Johan dan?”. Daarom had ik je ook gesmst! “Wij waren Johan kwijt!”
Marco:” Dat was toch een geintje?”

49,85 km gefietst